Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Розділи новин
Новини кафедри [63]
Все, чим живе кафедра
Новини університету [25]
Загальні університеські новини
Новини сайту [15]
Наші партнери
Національний університет водного господарства та природокористування
Сайт кафедри на Woodex.ua
Создать сайт в системе UcoZ
Пошук
Опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 518
Понеділок, 29.04.2024, 12:00
--------- Ювілей проф. Дворкіна ---------
Головна » 2010 » Січень » 9 » Ювілей проф. Дворкіна
Ювілей проф. Дворкіна
09.01.2010 10:38
11 січня виповнюється 70 років заслуженому діячу науки і техніки України, академіку Академії будівництва, чл.-кор. Академії технологічних наук, доктору технічних наук, професору, почесному професору НУВГП, зав. кафедри технології будівельних виробів і матеріалознавства
Дворкіну Леоніду Йосиповичу.
 

Щиро вітаємо Леоніда Йосиповича з визначним ювілеєм, з гідно прожитими літами, бажаємо йому нових успішних і захоплюючих життєвих доріг, міцного здоров'я, надійних друзів і колег, довгих та щасливих років життя.
Колектив кафедри ТБВіМ.
  
Вшанування ювіляра відбудеться 11 січня 2010 р. в НУВГП.
 
 
Інформація про наукові і творчі здобутки та основні біографічні
віхи проф. Дворкіна

Дивлячись на цього коренастого, з коротким їжачком сивого волосся, високим чолом і молодими очима чоловіка, навряд чи даси йому сімдесят. Але час неухильно веде свій відлік, і професору Леоніду Йосиповичу Дворкіну 11 січня 2010 року виповнюється сімдесят років.
 
Наближаючись до такого життєвого рубежу, закономірно підводиш певні підсумки. Ювіляру є що "поставити на свій баланс". Він один з провідних учених в галузі будівельного матеріалознавства і технології бетонів, відомий не лише в Україні, але і далеко за її межами. Його роботи опубліковані в багатьох країнах. Дев'ятнадцять монографій з різних проблем ресурсозбереження технології в'яжучих, бетонів і інших будівельних матеріалів підсумовують результати найбільш значних і оригінальних багаторічних розробок, виконаних безпосередньо та під його керівництвом аспірантами і докторантами.
 
Професор Дворкін завжди нерозривно пов'язаний із запитами будівельної практики. Дивує його енциклопедизм, надзвичайно широкий діапазон професійних знань. Ним підготовлені довідники, які користуються широкою популярністю серед фахівців з будівельних матеріалів і виробів, для сільського і меліоративного будівництва, сучасних опоряджувальних матеріалів, матеріалів з відходів промисловості, практичного бетонознавства.
Він зробив вагомий внесок в створення інструктивно-методичної літератури. Великий комплекс методик проектування складів бетону різних видів, створення матеріалів з використанням різноманітних відходів промисловості, розроблених за активної участі професора Дворкіна Л.Й., відображений в різних галузевих і відомчих рекомендаціях та керівництвах. Популярністю як у науковців, так і фахівців сфери виробництва користується щорічний Всеукраїнський науково-практичний семінар з проблеми "Структура, склад та властивості бетону", керівником якого він є.
Професор Дворкін Л.Й. активно займається винахідницькою роботою. В його творчому доробку більш ніж 70 авторських свідоцтв і патентів на винаходи СРСР та України, які стосуються нових будівельних матеріалів та технології їх одержання. Кафедра, яку він очолює, - неодноразовий переможець в університеті з винахідницької роботи.
 
Близько 700 статей і доповідей опубліковано у різноманітних наукових журналах, збірниках наукових праць, матеріалах конференцій. Це дійсно титанічна праця, вагомий внесок у будівельну і матеріалознавчу науку. Останніми роками професором Дворкіним Л.Й. опубліковано ряд фундаментальних робіт, в яких поряд з аналізом і узагальненням наявного світового досвіду наводяться і результати, отримані його науковою школою. До таких робіт можна віднести монографії "Основи бетонознавства" (С.-Петербург, 2006 і Київ, 2007), "Будівельні матеріали з відходів промисловості", вид-во "Фенікс", Ростов-на-Дону, 2007 (підготовлені спільно з професором, д.т.н. Дворкіним О.Л.), "Практичне бетонознавство в питаннях та відповідях", С. - Петербург, 2008 (підготовлено спільно з співробітниками кафедри).
Випускниками наукової школи професора Дворкіна є 18 кандидатів і 1 доктор наук. Аспірантура кафедри "Технології будівельних виробів і матеріалознавства" продовжує успішно готувати науково-педагогічні кадри.
Леонід Йосипович успішно поєднує наукову і педагогічну роботу. Він 43 роки працює в Національному університеті водного господарства та природокористування, 40 випусків інженерів-будівельників і гідротехніків серед своїх педагогів можуть назвати і професора Дворкіна Л.Й. В 1985 році він організував в НУВГП кафедру "Технологія будівельних виробів і матеріалознавства", незмінним керівником якої він є до цього часу. З 1990 році на кафедрі готують фахівців за спеціальністю "Технологія виробництва будівельних конструкцій, виробів і матеріалів". Студенти НУВГП за даною спеціальністю займають традиційно призові місця на Всеукраїнських олімпіадах і вже працюють провідними спеціалістами в проектних і виробничих організаціях.
 
Високий професіоналізм, досконале володіння навчальним матеріалом, вимогливе, але одночасно, і доброзичливе відношення до студентів - такий стиль педагогічної роботи професора Дворкіна Л.Й. Він постійно працює над вдосконаленням навчальних дисциплін, що викладає, і створенням оригінальної навчально-методичної літератури. 32 навчальних посібники і підручники за 43 роки - це дійсно унікальний результат його науково-педагогічної діяльності!
Професор Дворкін Л.Й. був співавтором перших підручників "Будівельне матеріалознавство", що включають поряд з будівельно-технологічною характеристикою матеріалів і теоретичний розділ, який пов'язує властивості матеріалів з особливостями їх структуроутворення. Курс "Будівельне матеріалознавство" змінив традиційний для будівельних вищих навчальних закладів курс "Будівельні матеріали".
Професор Дворкін Л.Й. розробив ряд спеціальних курсів і підготував відповідні посібники для студентів різних будівельних спеціальностей. Ним вперше складені підручники по будівельних матеріалах спеціально для гідротехніків, сільських будівельників, навчальні посібники по будівельних матеріалах з промислових відходів. Професори Дворкін Л.Й. і Дворкін О.Л. підготували один з перших підручників "Бетони і будівельні розчини", Київ, 2008 р.
 
Професор Дворкін Л.Й. - Заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член Академії будівництва України, лауреат премії ім. акад. М.С. Буднікова. Він член-кореспондент Академії технологічних наук України та член Нью-Йоркської академії наук. Леонід Йосипович продовжує активно працювати і сповнений творчих задумів.
 

Голова правління
Північно-Західного територіального відділення
Академії будівництва України,
академік Академії будівництва України,
доктор технічних наук, професор,
завідувач кафедри інженерних конструкцій НУВГП
Бабич Є.М.
 
ПОВНА ІНФОРМАЦІЯ:
Категорія: Новини університету | Переглядів: 1073 | Додав: admin

Кафедра ТБВіМ © 2024 Хостинг от uCoz
Design by Bord © 2024