Календар новин
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Розділи новин
Новини кафедри [63]
Все, чим живе кафедра
Новини університету [25]
Загальні університеські новини
Новини сайту [15]
Наші партнери
Національний університет водного господарства та природокористування
Сайт кафедри на Woodex.ua
Создать сайт в системе UcoZ
Пошук
Опитування
Хто ви?
Всього відповідей: 518
П'ятниця, 03.05.2024, 02:36
--------- Новий навчальний посібник професорів Дворкіних в російському видавництві ---------
Головна » 2013 » Травень » 25 » Новий навчальний посібник професорів Дворкіних в російському видавництві
Новий навчальний посібник професорів Дворкіних в російському видавництві
25.05.2013 13:24
В московському видавництві "Инфра-Инженерия" вийшла з друку чергова праця професорів, докторів технічних наук Леоніда та Олега Дворкіних. На цей раз це навчально-практичний посібник "Будівельне матеріалознавство" (рос. мовою).
 
Дану книгу можна віднести до фундаментальних узагальнюючих робіт в галузі будівельного матеріалознавства. Вона завершує великий цикл навчальних підручників та посібників з даної дисципліни, над якими, на протязі багатьох років працюють автори.



Коротка історична довідка.

Потрібно відзначити, що питанням розробки навчальних посібників з будівельних матеріалів Леонід Дворкін займається ще з початку 1970-років. Перша його праця в цьому напрямку був підручник "Матеріали для гідротехнічного будівництва" виданий в 1974 р. у київському видавництві "Вища школа".
 
Професор Дворкін Л.Й. був співавтором перших підручників "Будівельне матеріалознавство", що включають поряд з будівельно-технологічною характеристикою матеріалів і теоретичний розділ, який пов'язує властивості матеріалів з особливостями їх структуроутворення. Курс "Будівельне матеріалознавство" змінив традиційний для будівельних вищих навчальних закладів курс "Будівельні матеріали". Професор Дворкін Л.Й. розробив ряд спеціальних курсів і підготував відповідні посібники для студентів різних будівельних спеціальностей.

В журналі Изв. вузов, Строительство (№ 4, 1995) він опублікував статтю "Науково-методичні основи будівельного матеріалознавства у вищих навчальних закладах", де формує контури нового курсу "Будівельне матеріалознавство". Для забезпечення цього курсу він готує підручник і такі посібники як "Теоретические основы строительного материаловедения" (Киев, 1992), "Материаловедческие задачи в промышленном и гражданском строительстве" (Киев,1989), "Основы проектирования составов бетона с применением математического моделирования"   (Киев, 1992). Роботі над підручниками і посібниками з будівельного матеріалознавства нового типу, де органічно поєднуються фундаментальні фізико-хімічні уявлення і будівельно-технологічна характеристика матеріалів, професор Дворкін Л.Й. приділяє багато часу і уваги. Серед студентів і аспірантів користуються популярністю його підручники: " Будівельне матеріалознавство" (Рівне, 2002) і "Строительное материаловедение" (Днепропетровск, 2004).
 
До цього переліку можна також додати вагому працю, спрямовану, перш за все, на англомовного читача - "Construction Materials", видану в американському видавництві "Nova Science Publishers" в 2010 р.
 
За створення комплексу оригінальних підручників і учбових посібників по будівельному матеріалознавству Л.Й.Дворкін був удостоєний премій Міністерства освіти України та Академії будівництва України ім. М.С. Буднікова та почесними відзнаками Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.



Щойно видана книга складається з двох частин:
1. Теоретичні основи будівельного матеріалознавства.
2. Характеристики основних вдів будівельних матеріалів.
В книзі узагальнені сучасні уявлення в області будівельного матеріалознавства. Наведені також результати наукових розробок авторів, що стосуються різних будівельних матеріалів.

Книга призначена для студентів і аспірантів будівельних університетів і факультетів, а також інженерно-технічних працівників будівельних організацій.


Інформація про посібник із сайту видавництва "Инфра-Инженерия":
Строительное материаловедение. Дворкин Л.И., Дворкин О.Л.
ISBN: 978-5-9729-0064-0
Год: 2013
Формат: 60*84/16
Переплет: Твердый
Объем: 832 с.
Категорія: Новини кафедри | Переглядів: 726 | Додав: admin

Кафедра ТБВіМ © 2024 Хостинг от uCoz
Design by Bord © 2024