Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Розділи новин
Новини кафедри [63]
Все, чим живе кафедра
Новини університету [25]
Загальні університеські новини
Новини сайту [15]
Наші партнери
Національний університет водного господарства та природокористування
Сайт кафедри на Woodex.ua
Создать сайт в системе UcoZ
Пошук
Опитування
Як Ви оцінюєте запровадження кредитно-модульної системи навчання в нашому вузі?
Всього відповідей: 226
Четвер, 25.04.2024, 06:52
--------- Презентація підручника "Construction Materials" (+відео) ---------
Головна » 2011 » Лютий » 8 » Презентація підручника "Construction Materials" (+відео)
Презентація підручника "Construction Materials" (+відео)
08.02.2011 17:07
В науковій бібліотеці НУВГП відбулася презентація підручника "Construction Materials" ("Будівельні матеріали"), авторами якого є завідувач кафедри ТБВіМ Л.Й.Дворкін та професор кафедри О.Л.Дворкін. Підручник побачив світ у американському видавництві "Nova Science Publishers" (м. Нью-Йорк).
З цієї нагоди привітати авторів прийшли ректор НУВГП Гурин В.А., проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних і регіональних зв'язків Сапсай Г.І., декан факультету будівництва і архітектури Масюк Г.Х., викладачі, співробітники та студенти університету.

Як зазначив у вступному слові ректор Гурин В.А. вихід у світ даного англомовного підручника є важливою віхою в історії університету, оскільки вперше за роки незалежної України видання авторів із НУВГП опубліковано у американському видавництві і призначене саме для англомовних читачів. Підручник відкриває нову сторінку підготовки навчально-методичної літератури для вищих навчальних закладів. Видання даного підручника підтверджує високий рівень фахівців університету, свідчить про те, що вони глибоко розуміються у своїй справі і можуть у доступній для читача формі викласти матеріал. Це один з кроків на шляху до міжнародного визнання нашого університету, забезпечення його високого іміджу.

Вітальне слово ректора університету Гурина В.А.
 
У своєму презентаційному виступі Леонід Дворкін зазначив, що даний підручник опублікований у американському видавництві Nova Science Publishers, яке входить до десяти провідних видавництв світу, що спеціалізуються на науковій літературі. Книга видана на високому поліграфічному рівні, рецензувалась провідними спеціалістами Масачусетського технологічного університету.
Автор відзначив, що в підручнику "Construction Materials" викладено не тільки повний курс будівельного матеріалознавства, що розроблявся протягом багатьох років в нашому університеті, але також відображено певні результати наукової роботи, зокрема введено розділи "Будівельні матеріали з промислових відходів", "Багатопараметричне проектування складів бетонів", чим автори займаються багато років.
Наголошено, що англомовних підручників з будівельного матеріалознавства на даний момент існує не надто багато, а тому актуальність даного видання для університетів та студентського загалу не викликає сумніву.

Виступ професора Л.Й.Дворкіна
 
Було відзначено, що даному підручнику передувало 33 підручника і посібника, написаних авторами за попередні роки і присвячених як будівельному матеріалознавству, так і більш вузьким розділам цієї дисципліни, зокрема таким як "Бетони і розчини", "В'яжучі матеріали", "Матеріали з промислових відходів" тощо.
Леонід Дворкін наголосив, що в передмові до підручника окремо зазначено, що він є викладенням курсу, який автори багато років читають в Національному університеті водного господарства та природокористування.
За словами автора, робота над підручником тривала близько чотирьох років, два з яких зайняв переклад тексту. Однією з найбільших проблем було правильною технічною і доступною мовою викласти матеріал, який би відповідав сучасному рівню будівельної науки і був зрозумілий англомовному читачу. Крім того важливо було врахувати та узгодити вимоги американських, європейських і українських стандартів в галузі будівельного матеріалознавства.
В подальших планах авторів є інші творчі задуми, а тому можна очікувати продовження роботи в даному напрямку.
 
Нині підручник активно рекламується на різних сайтах багатьох країн світу і пропонується для продажу як через інтернет-магазини, так і безпосередньо у видавництві Nova Science Publishers.
 

 
 
Підготував: Олег Бордюженко
 
Матеріали по темі:
 
Відеосюжет з інформаційної програми телеканалу Рівне 1.
 
Категорія: Новини університету | Переглядів: 1189 | Додав: admin

Кафедра ТБВіМ © 2024 Хостинг от uCoz
Design by Bord © 2024